MÉTEO | Dimecres de temps estable

MÉTEO | Dimecres de temps estable
Ingrid Vicent
13/03/2024 - 09:05

Badalona - Avui ens abraça l'anticicló i des del sud s'enfila una massa d'aire càlid que facilitarà una petita pujada de la temperatura que es farà notar de cara al migdia. De moment, de bon matí l'ambient és presenta fred amb unes temperatures que, igual que ahir, han marcat uns valors de mínima entre 8 i 9 °C a Badalona ciutat. Venim d'una nit sense núvols, això accentua el refredament en hores nocturnes, però aquesta absència de nuvolositat en hores diürnes, permetrà lluir un cel assolellat que facilitarà la confortabilitat tèrmica.

A diferència d'ahir que va bufar vent de xaloc, un vent fresc i humit que va mantenir el termòmetre aturat; avui el vent bufarà de garbí, de sud-oest, ho farà reforçat al final del migdia. Tot plegat, afavorirà que la temperatura tingui més facilitat per enfilar-se.

Demà dimecres el sol tindrà companyia. L'aproximació d'un front per l'interior de la Península afegirà nuvolositat, però a la costa no implicarà grans nuvolades ni pluja. Bàsicament, circularan núvols alts i mitjans que deixaran moments de cel enterbolit, sobretot a la tarda.

Divendres hi haurà més variabilitat. El vent bufarà de component marítim, l'ascens de la temperatura quedarà transitòriament aturat i apareixeran intervals de núvols baixos que es combinaran amb el sol.

La calma tornarà el cap de setmana que, ara com ara, es preveu amb un temps estable i amb temperatures que faran un salt cap amunt.