MÉTEO | Divendres amb menys calor, sol i ambient ventós

MÉTEO | Divendres amb menys calor, sol i ambient ventós
Ingrid Vicent
27/10/2023 - 09:31

Badalona - La setmana ha anat avançant amb temperatures amunt i avall i continua el moviment oscil·lant del termòmetre. Aquest divendres amb temperatures a la baixa.

A diferència d'ahir, aquesta nit s'han esborrat els registres tropicals i el termòmetre ha baixat cap a valors de mínima entre els 17 i 18 °C. El pas d'un front ha portat una massa d'aire menys càlida, però així i tot, es mantenen encara temperatures suaus per l'època. La presència de nuvolades durant la matinada i el vent persistent han dificultat el descens tèrmic. Un vent que entre ahir al vespre i aquesta passada nit ha bufat amb intensitat arribant a cops màxims entre els 50 i 60 km/h.

Avui el vent perdrà intensitat però no marxarà. El vent de component oest continuarà deixant-se notar i es tornarà a reforçar a partir de migdia, bufant de forma moderada, amb ratxes que poden arribar els 40 km/h.

Aquest divendres, al centre del dia, no s'arribarà a valors de temperatura tan elevats com ahir, recordem que el termòmetre va marcar xifres de 26 °C. Avui les màximes quedaran més curtes, entre els 22-23 °C. Tot i això, tant avui com durant el cap de setmana es mantindrà un ambient de tardor temperat, sense gaire fred. Hi haurà contrast tèrmic entre primeres hores del matí i el centre del dia. De fet, diumenge s'imposarà novament una circulació de vent entre SW i S que facilitarà que la temperatura torni a remuntar al migdia.

Aquest matí de divendres ha començat amb un cel emblanquinat. Núvols que es localitzen a la meitat est de Catalunya fruit del vent persistent. Els núvols s'aniran retirant al llarg del matí. El sol s'anirà imposant amb el pas de les hores. Migdia i tarda seran assolellats.

Durant el cap de setmana continuarà la circulació d'oest a est amb fronts atlàntics creuant la Península. Dissabte lluirà un ambient assolellat amb temperatures de tardor. Diumenge pujarà la temperatura al centre del dia i el cel s'anirà enterbolint amb l'arribada de núvols prims per l'oest. El front creuarà dilluns quan podrien arribar algunes precipitacions.