MÉTEO | Divendres fred i ventós

MÉTEO | Divendres fred i ventós
Ingrid Vicent
03/11/2023 - 09:05

Badalona - Avui es mantindrà bufant un vent persistent després d'una nit amb ràfegues entre els 50 i 60 km/h, puntualment amb algun observatori de la ciutat que ha arribat a cop màxim de 70 km/h. Durant el matí el vent de component oest continuarà deixant-se notar, bufarà amb intensitat i serà al llarg de la tarda quan anirà perdent força de forma gradual. Un vent que no acabarà de marxar perquè tornarà a reactivar-se demà dissabte amb el pas d'una nova pertorbació que farà entrar vent de sud-oest. Això implicarà que es torni a aixecar alteració marítima. Avui la mala mar anirà a la baixa, hi haurà mar de fons, però dissabte les onades tornaran a agafar energia.

Cal abrigar-se. La temperatura ha baixat de forma pronunciada. De bon matí amb un descens entre 7 i 8 graus, respecte ahir. Aquest divendres el termòmetre ha marcat xifres entre els 11 i 12 °C a primera hora del dia. La sensació de fred es veurà accentuada pel vent que continuarà bufant de forma sostinguda. Al centre del dia, avui, els valors de màxima no arribaran els 20 °C. Hi haurà temperatures de plena tardor, entre 18-19 °C cap al migdia.

L'ambient assolellat predominarà part de la jornada amb alguns intervals de núvols que apareixeran durant les hores centrals del dia deixant un estat del cel més variable.

La nuvolositat augmentarà dissabte amb el pas d'una nova pertorbació. Una vegada més, aquí a la costa, implicarà un cel mig cobert, però de pluja arribarà ben poca. Es podria escapar algun petit ruixat de cara a dissabte al vespre-nit, però no passaria de ser anecdòtic. Demà el termòmetre es recuperarà una mica. La temperatura tornarà a baixar diumenge amb un ambient fred i amb pocs núvols. La setmana acabarà amb una jornada assolellada.