MÉTEO | Divendres primaveral abans que el fred truqui a la porta en dies vinents

MÉTEO | Divendres primaveral abans que el fred truqui a la porta en dies vinents
Ingrid Vicent
22/03/2024 - 09:07

Badalona - Aquest divendres encara es mantindrà la situació que ens acompanya els darrers dies amb temps estable i temperatures suaus, pròpies de primavera avançada. A les 7h del matí el termòmetre marcava xifres entre els 14 i 15ºC. Valors que no toquen ni per l'hora del dia, ni per les dates en que ens trobem, ja que son unes temperatures pròpies del mes de maig. Per tant, avui no caldrà abrigar-se gaire perquè també al migdia també es farà notar molta suavitat.

Ara bé, ja avancem que l'abric tornarà a ser peça de roba imprescindible de cara a la setmana vinent perquè el pronòstic apunta cap a un descens tèrmic de cara als propers dies. A partir d'aquest cap de setmana la suavitat tèrmica començarà a retirar-se lentament.

De moment, avui encara tenim per endavant un divendres de bonança amb la persistència del temps que està marcant la setmana. Un dia més de cel enterbolit per pols africana en suspensió, que avui ja anirà a la baixa, però encara facilitarà que el cel mostri un aspecte tèrbol. Un divendres d'ambient assolellat i amb el pas d'algunes franges de núvols alts que també afavoriran a deixar un cel enterbolit, d'un color blau desgastat.

A partir de demà començaran haver-hi canvis amb l'inici d'un descens tèrmic i un estat del cel que mostrarà més variabilitat. Durant el cap de setmana hi haurà alternança de sol i núvols, amb un diumenge de cel mig cobert.

La massa d'aire càlid començarà a retirar-se i a partir de dilluns serà substituïda per l'entrada d'una massa d'aire fred que farà baixar la temperatura de forma notable. L'arribada d'una pertorbació afavorirà l'aparició de pluges entre la nit de dilluns i el proper dimarts. Una situació que caldrà anar seguint perquè encara falten dies, els models poden canviar i s'haurà d'anar perfilant la predicció.