MÉTEO | Domini absolut del sol i la calor aquest divendres i cap de setmana

MÉTEO |  Domini absolut del sol i la calor aquest divendres i cap de setmana
Ingrid Vicent
12/04/2024 - 09:05

Badalona - Ha començat una pujada de la temperatura que ens portarà cap a un final de setmana d'ambient preestiuenc. Aquest matí de divendres el termòmetre ha fet un salt cap amunt, la mínima ha pujat 3 graus respecte ahir i s'ha situat en xifres entre els 13 i 14 °C. Temperatures pròpies del mes de maig. Tant aquest divendres com el cap de setmana ens mourem en valors habituals del mes de maig o fins i tot, de juny. Només, a primera línia de costa, la influència del mar frenarà una mica el pic de calor.

Arriba un final de setmana de calma atmosfèrica, ho afavoreix un ampli anticicló a superfície i una important massa d'aire càlid en altura que reforça l'estabilitat. Al damunt tenim un gran escut protector que manté les pertorbacions allunyades i permet un gran espai de temps estable i ambient càlid.

Entre aquest divendres i fins diumenge, es farà notar un ambient molt més càlid de l'habitual per l'època amb temperatures que superaran amb facilitat els 20ºC. El cel lluirà ben blau, els pròxims dies costarà veure núvols, com a molt algunes pinzellades de núvols prims que tindran un efecte decoratiu. En resum, domini absolut del sol divendres i cap de setmana.

Aquest temps amb regust d'estiu finalitzarà amb l'inici de la setmana vinent. A partir de dilluns hi haurà un canvi de temps amb l'aparició d'intervals de núvols i un descens de la temperatura que s'accentuarà dimarts.