MÉTEO | El cel torna a recuperar el color blau

MÉTEO | El cel torna a recuperar el color blau
Ingrid Vicent
09/04/2024 - 09:27

Badalona - Avui canvi de temps. Entre la nit i matinada ha creuat un sistema frontal que ha netejat l'atmosfera de pols en suspensió, avui el cel recupera el seu color blau. També s'ha produït un canvi de masses d'aire que fa que les temperatures es moguin a la baixa, s'anirà notant a mesura que avanci el dia amb un ambient menys temperat. Les temperatures màximes quedaran més curtes que dies anteriors. Entre avui i demà es recuperarà un ambient tèrmic més propi del mes d'abril, ara bé, durarà poc perquè a final de setmana arribarà una nova massa d'aire càlid que tornarà a situar les temperatures en valors de primavera avançada.

Pel que fa a l'estat del cel, es presenta un dimarts amb variabilitat. Durant la matinada el pas del front ha deixat anar algunes gotes de pluja puntual. S'ha enregistrat dues dècimes de litre a observatoris com el del barri del Centre o les Guixeres. El front i els núvols més compactes han marxat mar endins i de bon matí s'obren clarianes que permetran una primera meitat del dia amb bones estones de sol. Tot i això, la situació meteorològica es mantindrà inestable cap a les comarques del nord i nord-est de Catalunya, també a la costa central.

La presència d'aire fred en altura i un rebuf de vent marítim facilitarà el creixement de nuvolades a partir de migdia amb l'aparició d'alguns ruixats irregulars entre les comarques de Barcelona i Girona, els xàfecs afectaran principalment les comarques veïnes del Maresme i Vallès Oriental, però de forma puntual també algun ruixat podran esquitxar zones del Barcelonès. La tarda estarà marcada per un cel canviant i temps insegur.

Dimecres retornarà l'estabilitat i, fins a final de setmana, el sol dominarà clarament per damunt dels núvols. Demà la temperatura es mantindrà estable. Tornarà a augmentar a partir de dijous.