MÉTEO | El desembre s'estrena amb una mica de pluja

MÉTEO | El desembre s'estrena amb una mica de pluja
Ingrid Vicent
01/12/2023 - 10:02

Badalona - El desembre ha començat amb molta suavitat tèrmica. A les 7 del matí el termòmetre marcava temperatures entre els 15 i els 17 graus. Ara bé, avui, al contrari del que és habitual, la temperatura anirà a la baixa a mesura que avanci el dia i les mínimes de la jornada arribaran al final del dia.

Aquest divendres el temps ve encapçalat pel pas d'un front. Part del matí el vent de sud-oest mantindrà un ambient temperat, però un cop comenci a creuar el front, el termòmetre anirà a la baixa. El fred es començarà a notar al llarg de la tarda i sobretot, de cara al vespre i la nit, amb la retirada del front. Al seu darrere entrarà vent de mestral que arrossegarà una massa d'aire més freda.

Dia de canvi de temps. Les clarianes de primera hora del matí quedaran esborrades per l'augment de la nuvolositat. Avui serà un dia de cel cobert amb el pas d'un front que avança lentament i que s'allargarà bona part de la jornada. Les hores centrals seran de temps rúfol. La part activa de la línia frontal creuarà la costa entre migdia i la tarda, moment que arribaran algunes precipitacions que en general acumularan poca aigua.

Durant la nit vinent el cel quedarà net de núvols i dissabte començarà amb ambient assolellat i fred. Un descens tèrmic que s'allargarà durant el cap de setmana. Demà el sol lluirà bona part del dia. Apareixeran intervals de núvols entrada la tarda de dissabte que s'allargaran fins diumenge al matí. En aquest període es mantindrà un temps insegur amb possibilitat que s'escapi algun ruixat aïllat. La resta de diumenge, temps tranquil i amb més clarianes.