MÉTEO | El juny finalitza amb una refrescada

MÉTEO | El juny finalitza amb una refrescada
Ingrid Vicent
30/06/2023 - 09:25

Badalona - Divendres ha començat amb una refrescada important de la temperatura que ha baixat entre 3 i 4 °C respecte a els darrers dies. Avui amb una mínima que ha marcat 19 °C. La xafogor ha marxat i també ho ha fet la forta calor.

Aquesta nit s'ha pogut dormir sense calor i amb el soroll de la pluja. Entre la nit i la matinada una línia de xàfecs i tempestes ha creuat Catalunya d'oest a est. La precipitació ha regat bona part del territori amb quantitats abundants, a excepció de les Terres de l'Ebre i la franja litoral on els registres han estat més modestos.

A Badalona, els registres de pluja més alts, s'han produït cap a la part de muntanya, l'estació meteorològica de l'escola de Natura, situada a la falda de la Serralada de Marina, ha recollit 8 mm. A ciutat, els registres de pluja es mouen entre els 4 i 6 mm.

Aquest divendres el cel no farà net. Hi haurà restes d'inestabilitat. Avui centrada cap al nord i nord-est de Catalunya. Serà un dia de cel canviant i temps insegur. De bon matí amb nuvolositat abundant i encara amb possibilitat d'algun ruixat residual. Les clarianes s'aniran obrint pas entre els núvols i a partir de mig matí/migdia, hi haurà més variabilitat, amb estones de sol. A la tarda la nuvolositat tornarà a augmentar i no es pot descartar que, cap a darrera hora, esquitxi algun dels ruixats que es moguin per les comarques veïnes del Vallès Oriental o Maresme.

Durant el cap de setmana les nits seran d'ambient tèrmic confortable, sense xafogor. Durant el dia el termòmetre tindrà tendència a recuperar graus, ara bé, serà una pujada discreta de la temperatura, de moment sense cap calorada.

Pel cap de setmana el pronòstic anuncia la presència d'alguns intervals de núvols baixos a la costa central. Dissabte es concentraran al matí quan el cel mostrarà més variabilitat. A partir de migdia i al llarg de la tarda el sol agafarà presència i la nuvolositat quedarà concentrada cap a les comarques veïnes del nord. Diumenge, en general, serà un dia de cel canviant, novament amb nuvolositat més destacable de bon matí.