MÉTEO | El mes de juny s'estrena amb temps insegur

MÉTEO | El mes de juny s'estrena amb temps insegur
Ingrid Vicent
01/06/2023 - 09:32

Badalona - Dijous ha començat amb carrers mullats fruit de les pluges de la matinada que a Badalona han deixat registres destacables. S'ha anotat 15.8 mm a Bufalà, 15.3 mm a Dalt la Vila, 13.7 mm a Morera, 10.6 mm a Llefià i la Salut, 8,8 mm al Gorg o 7,6 mm al Centre.

El temps es manté insegur, puntualment es podria escapar alguna gota, però la probabilitat de pluja a la costa central es baixa. Durant el matí les precipitacions es concentraran cap a la meitat nord i oest de Catalunya. La nuvolositat es mantindrà abundant amb un matí de cel cobert i escletxes de sol reduïdes. Les clarianes seran presents a la tarda però sense fer net. A partir de migdia els ruixats i les tempestes tornaran a reproduir-se cap a les comarques del prelitoral, Catalunya central i l'àrea del Pirineu i Prepirineu. A la franja de costa no es pot descartar que esquitxi algun ruixat de tarda, però seria un fet puntual. Tot i així, el Servei Meteorològic de Catalunya té actiu un avís per intensitat de pluja on s'inclou la comarca del Barcelonès en la franja horària entre migdia i mitja tarda.

La temperatura matinal no s'ha mogut gaire i aquest dijous la mínima ha marcat xifres entre els 17-18ºC. Al centre del dia es notarà un ambient menys càlid amb un lleuger descens de la temperatura diürna que es veurà frenada per l'absència del sol.

Divendres es recuperarà un estat del cel més assolellat amb una reducció de la nuvolositat. Tot i això, es mantindrà una dinàmica de temps primaveral que afavorirà el creixement de núvols de tarda.

El cap de setmana tindrà dues cares amb un dissabte més tranquil i assolellat i un diumenge de més núvols i temps insegur.