MÉTEO | El sol es barrejarà amb intervals de núvols baixos

MÉTEO | El sol es barrejarà amb intervals de núvols baixos
Ingrid Vicent
15/03/2024 - 09:09

Badalona - Aquest divendres ha començat amb un ambient menys fred que la resta de la setmana. La temperatura de primera hora del matí s'ha mostrat alta. Els termòmetres han marcat valors de mínima entre els 12-13ºC, una pujada d'uns 3-4 graus respecte dies anteriors. El front de núvols que ha creuat durant la nit i matinada ha actuat en forma d'hivernacle mantenint una certa escalfor. Aquesta pujada de la temperatura matinal no es traslladarà al centre del dia, de fet, avui el termòmetre podrà recular lleugerament, les màximes es preveuen entorn els 16ºC.

El cel cobert de la matinada donarà pas a l'obertura de clarianes al llarg del matí i permetrà que hi hagi bones estones de sol. Tot i això, la situació meteorològica mantindrà una lleugera inestabilitat. Darrere el front de la matinada arriba una mica d'aire fred en altura que es sumarà a un règim de vent marítim al centre del dia. Aquesta combinació facilitarà l'aparició d'alguns intervals de núvols baixos, sobretot a partir de migdia i tarda. Nuvolades més compactes i abundants cap a les comarques veïnes del Vallès Oriental i Maresme on podria formar-se algun ruixat de tarda. A Badalona sense previsió de pluja.

El cap de setmana es presenta amb una situació de calma i estabilitat. S'instal·larà l'anticicló, ho farà acompanyat per una massa d'aire càlid que es reforçarà diumenge. Serà un cap de setmana amb ambient primaveral, marcat per una pujada de la temperatura, amb sol i alguns núvols prims. Ara bé, a la façana litoral, aquesta mateixa situació de calma pot afavorir la possibilitat que es formin boires marítimes que deixin un cel més variable i un ambient menys càlid.