MÉTEO | El sol i la calor d'estiu aniran marxant aquest dilluns

MÉTEO | El sol i la calor d'estiu aniran marxant aquest dilluns
Ingrid Vicent
15/04/2024 - 09:19

Badalona - Aquest dilluns la calor començarà a perdre força després de les temperatures desmesurades d'aquest cap de setmana. Avui encara es mantindrà temperatures per la banda alta, però no s'arribarà a xifres tan elevades com ahir diumenge quan el termòmetre va enfilar-se fins als 25 °C al barri del Centre, els 28 °C a Llefià, els 29 °C a Canyet o fins als 30 °C al barri de La Salut. Unes xifres totalment desorbitades per un mes d'abril. Tot i aquestes xifres tan altes, l'observatori Municipal, no ha assolit cap record de temperatura. El record el manté l'abril del 2023 amb 28 °C. Ahir diumenge, l'observatori Municipal va enregistrar 26.8 C.

Avui encara es podrà mantenir la màniga curta, però cal tenir present que no es repetirà el pic de calor d'aquest cap de setmana. Les màximes del dia dia s'enfilaran entre els 20-22ºC. La calor d'estiu no ha arribat per quedar-se, la temperatura es normalitzarà dimarts quan es tornarà a recuperar valors propis del mes d'abril.

Aquest dilluns arriben canvis amb el pas de la cua d'un petit front que, per una banda, anirà incorporant núvols i, per altra banda, facilitarà un canvi de masses d'aire.

Avui el cel lluirà enterbolit per la circulació de núvols alts i mitjans, es mouran d'oest a est i no implicaran pluja, però sí un cel mig emblanquinat, sobretot durant el matí i migdia. A la tarda es recuperarà un ambient més assolellat però sense fer net del tot.

Dimarts apareixeran intervals de núvols baixos que s'allargaran bona part de la setmana amb un cel canviant. Afectaran el litoral central i nord-est de Catalunya amb una situació d'inestabilitat que facilitarà un temps insegur a partir de dimecres.