MÉTEO | En alerta davant la previsió de fortes pluges a la façana de costa

MÉTEO | En alerta davant la previsió de fortes pluges a la façana de costa
Ingrid Vicent
15/09/2023 - 09:41

Badalona - Calma aparent de bon matí. La situació meteorològica s'ha d'anar complicant amb el pas de les hores. Pendents d'un canvi de temps que pot repartir precipitacions importants en zones de la meitat est de Catalunya.

avis perill pluja

Al llarg del matí de divendres hi haurà un augment gradual dels núvols. Primer arribaran núvols alts i progressivament núvols més compactes. Encara clarianes i sol a primera hora, però a partir de migdia les precipitacions circularan de l'extrem sud de Catalunya cap al nord, resseguin la façana litoral i prelitoral. S'obrirà un període d'alta inestabilitat que s'allargarà fins a la matinada de dissabte amb possibilitat de pluges localment fortes.

Cal precisar que no tots els models meteorològics coincideixen en l'extensió i la intensitat de les pluges previstes. Això fa que avui s'hagui de seguir molt de prop els sistemes convectius que es vagin formant per veure si el seu moviment arrossega els xàfecs més forts a dins a mar o, en canvi, les fortes pluges afecten la franja de costa de forma més directa.

Davant aquesta situació el Servei de Meteorologia de Catalunya té activats avisos de perill per intensitat i acumulació de pluja que afecta tota la franja litoral i prelitoral. A la comarca del Barcelonès, igual que a la resta de la costa catalana, el nivell de perill per pluja intensa és de grau molt alt amb un 5 sobre 6. S'avisa de la probabilitat que es puguin superar els 40 litres de pluja en 30 minuts. A més a més, amb un grau de perill moderat pel que fa a acumulació de pluja. En alguns indrets es podrien acumular 100 litres en 24 hores.

De cara al cap de setmana tornarà la calma. Dissabte al matí, sobretot a primera hora, encara amb possibilitat d'algun ruixat residual. Les clarianes s'aniran obrint amb el pas de les hores. La temperatura anirà cap amunt. Diumenge amb un ambient especialment càlid per l'època.