MÉTEO | Es manté la variabilitat primaveral

MÉTEO | Es manté la variabilitat primaveral
Ingrid Vicent
24/05/2023 - 09:39

Badalona - A diferència d'ahir, aquest dimecres ha començat amb un temps tranquil. En conjunt ambient assolellat i algunes boirines matinals, avui sense grans nuvolades. Ara bé, aquesta situació de calma no es mantindrà al llarg de tot el dia. A partir de mig matí els núvols reapareixeran aportant variabilitat a l'estat del cel.

La situació meteorològica està marcada per la proximitat d'un embossament d'aire fred en altura que manté un temps inestable i un estat del cel canviant.

Entre mig matí i migdia, els núvols tornaran a créixer amb força cap a les comarques del prelitoral i Prepirineu on també reapareixeran els primers ruixats del dia. Xàfecs i tempestes que al llarg de la tarda s'estendran per la Catalunya central i arribaran cap a zones de ponent i prelitoral sud. A la costa central difícilment arribarà la pluja al llarg d'aquesta tarda, en tot cas ho faria entrada la nit.

La inestabilitat augmentarà durant la matinada vinent moment en què els ruixats poden reaparèixer al voltant de la costa central. Dijous el temps es mostrarà molt insegur. La probabilitat de veure ploure serà present matí i tarda en forma de ruixats irregulars. Es tracta d'una previsió que caldrà anar seguint de prop perquè som davant d'una situació meteorològica que presenta incertesa amb xàfecs i tempestes que podran aparèixer de forma irregular a qualsevol punt de Catalunya, especialment cap a comarques d'interior on es preveuen xàfecs més intensos.

A partir de divendres arribaran uns dies de treva. S'imposarà un temps més tranquil amb ambient assolellat i una pujada de la temperatura.

De moment, aquest dijous el termòmetre es mantindrà sense grans variacions. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 16-17 °C i la previsió és de màximes entorn els 22 °C. Dijous el termòmetre quedarà frenat i es notarà un ambient més fresc al centre del dia. Durant la recta final de setmana s'instal·larà un ambient més càlid.