MÉTEO | Es recupera l'ambient d'hivern

MÉTEO | Es recupera l'ambient d'hivern
Ingrid Vicent
23/02/2024 - 10:00

Badalona - Divendres amb un canvi de temps. Matí de divendres d'obertura de clarianes després dels xàfecs de la matinada. La pluja ha deixat a Badalona registres destacables. S'han registrat 11 l/m² a l'observatori de Dalt la Vila, 10 l/m² a Llefià, 8.5 l/m² al Progrés, 7 l/m² al Centre i les Guixeres, o 6 l/m² a Bufalà.

Darrere el front que ha creuat durant la nit i matinada arriba una massa d'aire fred polar que anirà entrant al llarg d'aquest divendres facilitant un descens de la temperatura. El descens tèrmic es notarà de forma més evident a partir del migdia i tarda. Si ahir les màximes s'enfilaven fins als 19 i 20 °C, avui quedaran aturades entorn els 15 °C. No s'espera cap fredorada, simplement una normalització de les temperatures cap a valors propis de l'època.

Bufarà vent de mestral (nord-oest) que s'anirà reforçant amb el pas de les hores. Ratxes que poden arribar els 50 km/h. El vent farà augmentar la sensació de fredor. Al final del dia s'haurà instal·lat l'ambient d'hivern.

Pel que fa a l'estat del cel, hi haurà una obertura de clarianes gradual al llarg del matí. No acabarà de fer net del tot. Hi haurà variabilitat amb grans estones de sol que compartiran espai amb intervals de núvols.

Durant el cap de setmana es mantindrà la variabilitat i les temperatures d'hivern. Dissabte al matí continuarà bufant el vent de mestral. Hi haurà un gir a component marítim a la tarda, això afavorirà l'aparició de nuvolositat i la possibilitat d'algun ruixat. Dissabte cap a la tarda-vespre no es descarta que arribi algun petit xàfec dispers des de comarques veïnes com el Maresme o el Vallès Oriental. Diumenge no farà net, no hi haurà risc de pluja, però el cel es mostrarà mig tapat.