MÉTEO | Es tanca el parèntesi de suavitat tèrmica

MÉTEO | Es tanca el parèntesi de suavitat tèrmica
Ingrid Vicent
27/07/2023 - 10:27

Badalona - La suavitat tèrmica té les hores contades. Avui es tanca el parèntesi d'ambient 'fresc' que ahir va deixar el termòmetre aturat en màximes de 25 °C a prop de costa i 27 °C cap a barris d'interior. Les últimes dues nits el descens de la temperatura i la xafogor han permès dormir amb comoditat. Aquest dijous amb una mínima entorn els 22 °C. Són temperatures normalitzades per l'època, però després de la calorada i la intensa xafogor de dies enrere, el descens de la temperatura ha estat clarament perceptible. Avui el termòmetre remuntarà uns graus durant el dia i les temperatures màximes quedaran més altes que ahir.

El matí de dijous ha començat amb ambient assolellat. Ara bé, des del sud van arribant intervals de núvols que aporten variabilitat al cel. Entre mig matí i fins entrat el migdia el cel es veurà mig emblanquinat amb estones de sol intermitents. Al llarg de la tarda la nuvolositat es reduirà a l'espera que torni a augmentar durant la nit quan una línia de ruixats i tempestes creuarà el territori català. Les precipitacions entraran per ponent de cara al vespre i s'aniran estenent cap a les comarques del centre i el prelitoral. A la franja de costa els ruixats arribaran de forma aïllada i feble. Tot i això, no es pot descartar alguna gota nocturna.

Divendres de bon matí podran quedar algunes restes de núvols que facin començar el dia amb variabilitat. Serà una jornada tranquil·la. El temps estable s'allargarà al cap de setmana amb temperatures que faran notar la calor estiuenca.