MÉTEO | Feia un any i mig que no plovia tant com aquest mes de març

MÉTEO | Feia un any i mig que no plovia tant com aquest mes de març
Ingrid Vicent
02/04/2024 - 16:03

Badalona - Amb les pluges de Setmana Santa s'ha tancat un mes de març amb superàvit de precipitació. En el darrer mes hi ha hagut 4 episodis de pluja que han acumulat un total de 87 l/m² a l'observatori Municipal de Badalona. Ha plogut el doble del que seria l'habitual en un mes de març, 46 litres més respecte a la mitjana climàtica.

BONA 2

Feia set mesos, des del passat agost, que la pluja no superava la mitjana climàtica, i cal remuntar-se un any i mig enrere per trobar un registre de precipitació tan abundant com el d'aquest mes de març, concretament des de l'agost del 2022, quan van ploure 88 l/m².

La pluja generosa d'aquest març és, per sort, la cara oposada al març de l'any passat que es va tancar sense cap registre de pluja.

Amb les precipitacions copioses d'aquest març es trenca una llarga ratxa seca i permet que les dades totals de precipitació en aquests 3 primers mesos del 2024 es moguin dins la normalitat. Els 132 l/m² sumats entre gener, febrer i març, superen lleugerament la mitjana climàtica. Es tracta d'un bon començament d'any que contrasta moltíssim amb el de l'any passat quan per aquestes alçades només es portaven acumulats 30 litres.

BONA 1

Ara cal que les pluges continuïn, per endavant arriba abril i maig que són mesos tradicionalment plujosos. Tal com diuen les dites populars: «a l'abril aigües mil i pel maig cada dia un raig».