MÉTEO | Fins divendres continuarà un temps inestable

MÉTEO | Fins divendres continuarà un temps inestable
Ingrid Vicent
22/05/2024 - 12:22

Badalona -

Aquest any la primavera s'està presentant ben activa amb la variabilitat típica d'aquesta època de l'any, i de moment, amb la calor frenada.

Part d'aquesta setmana encara es mantindrà una situació meteorològica d'inestabilitat en presencia d'aire fred en altura. La insolació del mes de maig facilita que el terreny s'escalfi i que hi hagi una convecció de l'aire càlid superficial cap amunt, i que al combinar-se amb l'aire fred que hi ha en altura, es desenvolupin les nuvolades i els xàfecs. Principalment durant les tardes i cap a l'interior. Tot i això, a la costa també esquitxa algun ruixat.

Aquest dimecres ha començat amb un niu de ruixats movent-se entorn la costa central, amb les precipitacions més destacables i intenses descarregant dins mar. Durant el matí persistirà un temps insegur amb un estat del cel marcat per la variabilitat. Principalment amb alternança de sol i núvols, però sense descartar que de forma aïllada pugui aparèixer algun breu ruixat, tot i que la tendència és que el risc de precipitació es vagi reduint.

El matí portarà una obertura de clarianes amb un sol que anirà guanyant terreny. Ara bé, en general la situació meteorològica no varia gaire. Persisteix l'aire fred en altura i això farà que el cel no faci net. A partir de migdia els núvols tornaran a reactivar-se. Ho farà amb més força cap a les muntanyes del prelitoral amb l'aparició d'alguns ruixats de tarda que quedaran situats cap a les comarques d'interior. A la costa, veurem aparèixer nuvolades pel darrere de la Serra de Marina, amb barreja de sol i núvols.

Les temperatures es mantenen estables, avui els núvols de la matinada han permès uns valors més elevats a primera hora, amb mínimes entre els 16 i 17 °C. Al migdia la temperatura no despuntarà gaire respecte dies anteriors, els valors de màxima és es mouran en xifres entorn els 19-21 °C.

El temps canviant i insegur s'allargarà fins divendres. A partir del cap de setmana s'imposarà un temps més estable i força més càlid gràcies a la retirada de la massa d'aire fred que hi ha en altura i l'entrada d'una massa d'aire més càlida. Això també afavorirà que la temperatura comenci a sumar graus.