MÉTEO | Han tornat les pluges i l'ambient de tardor

MÉTEO | Han tornat les pluges i l'ambient de tardor
Ingrid Vicent
16/10/2023 - 10:17

Badalona - Matí de dilluns plujós a la meitat est Catalunya amb precipitacions destacables concentrades a la franja de costa, on de matinada, han descarregat forts xàfecs.

A Badalona destaquen reculls de pluja molt importants, a causa del fort aiguat que s'ha produït entorn les 6 del matí. En alguns casos pluja amb intensitat torrencial. Són dades que s'han d'acabar de validar, però hi ha registres que han sumat fins a 58 mm, és el cas de l'observatori situat al barri de Bufalà. Dades destacables a diversos indrets del municipi. Per exemple: 46 mm a Pomar, 42 mm a Canyet, 35 mm a Dalt la Vila, 32 mm a Bonavista, 31 mm a Puigfred, 20 mm a Llefià i quantitats menors cap al Centre o el Progrés amb 18 mm. Són dades que encara poden augmentar al llarg d'aquest matí amb previsió que les pluges es mantinguin caient de forma irregular fins a migdia. El Servei Meteorològic de Catalunya manté la comarca del Barcelonès dins l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja fins a mitja tarda amb xàfecs que poden acumular 20 litres en 30 minuts.

Dilluns marcat pels núvols. Les pluges aniran minvant al llarg del matí, però encara de forma intermitent poden aparèixer fins entrat el migdia. A la tarda les precipitacions s'aniran retirant cap a l'est, i fins i tot, poden deixar-se veure algunes ullades de sol. Tot i això, el temps no farà net i es mantindrà la inestabilitat i el temps insegur.

Les temperatures han baixat, no s'ha notat tan de bon matí amb valors de temperatura mínima que han marcat xifres entre els 17-18ºC. En canvi, si que es notarà la fresca al centre del dia amb temperatures que els hi costarà de recuperar-se. Igual que ahir, avui les màximes es quedaran entorn els 21-22ºC.

Demà no acabarà de fer net, encara es mantindrà un temps insegur, però amb un estat del cel més canviant i amb menys risc de pluja.

Aquesta serà una setmana de temps variable. La temperatura pujarà de forma transitòria entre demà i dimecres quan les màximes podran enfilar-se cap a xifres de 25ºC. En tot cas serà un fet puntual que no s'allargarà en el temps. A partir de dijous el termòmetre tornarà a baixar amb un ambient fred de cara al proper cap de setmana.