MÉTEO | Inici de setmana de paraigua a prop

MÉTEO | Inici de setmana de paraigua a prop
Ingrid Vicent
10/06/2024 - 09:13

Badalona - Comencem una primera meitat de setmana que estarà marcada per un temps insegur. Tan avui com els dos dies vinents caldrà portar el paraigua a la bossa perquè hi ha la possibilitat de fer-lo servir davant el risc que apareguin alguns ruixats.

Dilluns ha començat amb temps inestable. Des de bon matí amb xàfecs que s'han format davant la costa del Barcelonès, primer descarregant dins de mar i ràpidament tocant la franja de costa. Matí i migdia la nuvolositat serà present amb un cel tapat i algunes pluges que faran obrir i tancar paraigües.

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu un avís per intensitat de pluja davant la possibilitat que descarreguin xàfecs forts i que localment vaguin acompanyats de tempesta o pedra. Un avís que afecta, fins a migdia, les comarques de costa des del Tarragonès fins el Barcelonès.

De cara a la tarda els xàfecs es traslladarien cap al sector prelitoral i nord de Catalunya. A la costa central, durant la segona meitat del dia s'obriran algunes clarianes, però la situació no farà net.

La temperatura matinal ha anat a la baixa amb la pluja de primera hora. Valors de mínima (provisional) entre els 19 i 20 °C. Pel que fa als valors diürns, ahir diumenge la calor ja va afluixar i ho continuarà fent avui i els pròxims dies. Entre aquest dilluns i fins dimecres el termòmetre anirà baixant amb temperatures que quedaran normalitzades per l'època.

De cara a dimarts caldrà continuar pendents del temps i no treure el paraigua de la bossa perquè es mantindrà un cel insegur, carregat de núvols, amb possibilitat de ruixats intermitents al llarg del dia. Una situació que es tornarà a repetir dimecres.

Ara com ara, sembla que dijous i divendres retornarà un temps més tranquil i una pujada de la temperatura.