MÉTEO | Instal·lats en el dia de la marmota, l'anticicló no marxa

MÉTEO | Instal·lats en el dia de la marmota, l'anticicló no marxa
Ingrid Vicent
02/02/2024 - 09:19

Si la Candelera riu el fred es viu, si la candelera plora el fred es fora

Badalona - Avui és, 2 de febrer, dia de la Candelera. Hem arribat a la meitat de l'hivern i aquí a Catalunya hi ha una dita popular que fa un pronòstic de com serà el temps en el que resta d'hivern. Si la Candelera riu, és a dir si fa sol, el fred continuarà viu; però en canvi, si plora, si el dia és plujós, el fred marxarà ràpidament. Interpretant aquesta dita hauríem de preveure que encara hi ha hivern i fred per dies. Però de moment, la realitat és que aquest hivern el fred s'està notant poc.

De fet, les últimes dues setmanes estem vivint (avui mai millor dit) el dia de la marmota perquè l'anticicló es repeteix un dia rere un altre.

Per tant, aquest divendres pocs canvis oferirà el temps. Es presenta una jornada molt tranquil·la, principalment assolellada. Igual que ahir amb la circulació de núvols alts que es mouen de nord a sud i que, entre aquest matí i migdia, deixaran estones de cel enterbolit. A la tarda lluirà un ambient molt més assolellat.

Poques novetats també en les temperatures que es mantindran en uns valors similars als darrers dies. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 9 i 10 °C. L'ambient es mantindrà suau al centre del dia amb registres al voltant dels 16-17 °C, unes xifres que baixaran lleugerament respecte ahir.

Tot plegat, temperatures altes per l'època que aniran cap amunt aquest cap de setmana quan s'imposarà un temps primaveral amb un cel dominat pel sol. L'ambient més càlid es farà notar entre diumenge i el dilluns vinent.