MÉTEO | Instal·lats en un estiu que sembla no tenir final

MÉTEO | Instal·lats en un estiu que sembla no tenir final
Ingrid Vicent
05/10/2023 - 09:07

Badalona - El temps no porta canvis i continuem dins un estiu etern amb una calor que sembla que no té aturador. Ahir la temperatura mínima, a l'observatori Municipal de Badalona, va marcar 22 °C. Amb aquesta dada es va establir un nou record a l'arxiu històric de la ciutat perquè mai, en un mes d'octubre, s'havia arribat a aquesta temperatura mínima. Les màximes no van batre rècord, però van enfilar-se fins a valors anormalment alts per aquesta l'època amb xifres de 28 i 29 °C, fins i tot es va arribar els 30 graus en alguns punts de la ciutat, per exemple al barri de La Salut.

Aquest dijous el termòmetre recularà una mica, però es mantindran temperatures altes. De moment, de bon matí, les mínimes han marcat 21 i 22 °C. Res de fresca tenint en compte que estem a 5 d'octubre. Aquest ambient anormalment càlid per l'època també acompanyarà durant les hores diürnes. Avui les temperatures màximes no es dispararan tant com dimecres i el termòmetre quedarà frenat entorn els 27 graus.

De moment, continuarem vestint amb roba de ple estiu i amb el paraigua tancat a casa perquè es manté la ratxa seca i no es veu pluja per enlloc. Aquest dijous, el sol compartirà espai amb alguns intervals de núvols. Al matí el cel es mostrarà una mica més ennuvolat amb obertura de clarianes amb el pas de les hores. La tarda serà de cel més obert i assolellat.

De cara a demà i el cap de setmana es mantindrà la situació d'estabilitat que es manté ancorada des de fa dies al Mediterrani occidental, i que de moment, no mostra senyals de gaires canvis. Fins a la meitat de la setmana vinent es continuarà dins l'ambient d'estiu.