MÉTEO | Intervals de núvols baixos i ambient fresc

MÉTEO | Intervals de núvols baixos i ambient fresc
Ingrid Vicent
17/11/2023 - 09:53

Badalona - Núvols, carrers mullats i temperatura estable, així ha començat aquest divendres. Durant la matinada un breu ruixat ha deixat registres de pluja molt localitzats cap a la part central del municipi amb 1.5 mm al barri de Dalt la Vila, 1 mm al nord del barri de Casagemes i registres de 0.5 mm al Centre, Coll i Pujol, Nova Lloreda o Bufalà.

Avui serà un dia amb intervals de núvols baixos amb un cel tapat a les comarques del litoral i prelitoral central i sobretot cap al nord-est de Catalunya on es concentraran els núvols més compactes i també alguns ruixats dispersos. Al Barcelonès, es deixaran veure algunes clarianes al llarg del dia. Hi haurà moments de variabilitat, però també la possibilitat que s'escapi algun plugim molt puntual.

L'augment de la nuvolositat és fruit de l'entrada de vent marítim. Aquest divendres amb vent de xaloc, humit i fresc, també responsable que avui la temperatura quedi aturada al centre del dia amb un ambient fresc i sensació de tardor.

El descens de la temperatura no s'ha notat a primera hora, els núvols de la matinada han retingut escalfor durant la nit i la mínima ha marcat valors entre els 15 i 16 °C. La baixada del termòmetre es notarà a migdia amb màximes que avui difícilment arribaran els 20 °C, es mouran entre els 18-19 °C.

Estem en una setmana de temperatures amunt i avall que acabarà amb un retorn de la calor. Aquest cap de setmana es presenta amb temps tranquil i càlid. El termòmetre tornarà a enfilar-se molt per sobre dels valors propis per l'època. La calor es tallarà de cop a l'inici de la setmana vinent amb l'entrada d'una potent massa d'aire fred que baixarà la temperatura de forma important.