MÉTEO | La calor afluixarà transitòriament entre aquesta tarda i dimecres

MÉTEO | La calor afluixarà transitòriament entre aquesta tarda i dimecres
Ingrid Vicent
25/07/2023 - 09:17

Badalona - Els més matiners hauran vist començar el dia amb un cel carregat de núvols, amenaçador. Durant la matinada amb dos petits nuclis de precipitació pròxims. Un s'ha format cap al sud del Barcelonès i l'altre cap al Maresme. Tots dos anecdòtics i cap d'ells ha afectat Badalona. Nuvolades que han anat a menys i permeten l'obertura de clarianes per on escolen els rajos de sol, intermitents de bon matí i amb més continuïtat amb el pas de les hores. Aquest dimarts lluirà el sol però acompanyat d'alguns intervals de núvols. El cel es veurà més net de nuvolositat direcció Barcelona, i, en canvi, direcció Maresme hi haurà més variabilitat.

A Badalona, aquest dimarts la temperatura estarà molt condicionada per la direcció del vent. Estem a la zona fronterera entre el vent sec de mestral que bufarà cap a la meitat sud de la costa central i el vent humit de xaloc cap a la meitat nord.

Els models meteorològics apunten a un ascens de la temperatura al llarg del matí amb un vent que bufarà de terral i facilitarà un pic de calor. El vent sec disminuirà la humitat i, per tant, hi haurà menys sensació de xafogor. Avançat el migdia el vent girarà a xaloc i durant la tarda bufarà llevant amb intensitat. Vent humit que tallarà l'ascens del termòmetre i farà recular la temperatura durant la segona meitat del dia.

Entre aquesta tarda i demà dimecres l'ambient tèrmic serà més respirable amb un descens de la temperatura. Una petita treva pel que fa a la calor. A partir de dijous el termòmetre tornarà a sumar graus.

Dimecres començarà amb nuvolositat destacable. El matí serà de temps insegur, amb possibilitat d'algun ruixat puntual en punts de la costa central. Dijous els núvols no acabaran de marxar.