MÉTEO | La calor de rigurós estiu truca a la porta

MÉTEO | La calor de rigurós estiu truca a la porta
Ingrid Vicent
07/07/2023 - 09:21

Badalona - Dia de transició amb un canvi de masses d'aire. Es retira l'aire fred en altura que durant aquesta setmana ha facilitat un temps amb variabilitat i alguns ruixats; ara el seu lloc l'ocuparà una massa d'aire càlid que empeny des del sud i s'anirà accentuant al llarg dels dies vinents. Estem davant una pujada important de la temperatura amb un pic de calor que arribarà entre dimarts i dimecres de la setmana vinent.

Som a l'inici d'una calorada que es començarà a notar aquest mateix divendres. De moment, les temperatures mínimes encara no han notat la pujada i aquesta matinada han marcat xifres entre els 22-23 °C. En canvi, les màximes es preveuen més altes que els darrers dies i es podrà arribar amb facilitat a xifres entre els 27-28 °C.

Aquest divendres, l'estat del cel encara mostrarà alguna nuvolada. A primera hora del matí amb sol, però des del sud s'aproximarà una massa de núvols alts i mitgencs que entre mig matí i migdia començarà a introduir nuvolositat. El cel quedarà mig tapat i s'alternarà sol i núvols. Aquesta situació s'allargarà a la tarda. Sense previsió de precipitació.

Arriba una situació d'estabilitat que a partir de dissabte implicarà una continuïtat de l'ambient assolellat durant uns quants dies. Per endavant un cap de setmana de sol i calor de ple estiu. Les temperatures diürnes arribaran els 30 °C i les nits seran de xafogor marcada i mal dormir.