MÉTEO | La calor d'estiu es comença a intensificar

MÉTEO | La calor d'estiu es comença a intensificar
Ingrid Vicent
09/07/2024 - 09:24

Badalona - Preparats per la calor? Aquest dimarts el temps estival s'accentuarà amb una nova jornada de temps tranquil i calorós. Ahir dilluns les temperatures ja van marcar valors de ple estiu amb màximes que van enfilar-se fins a xifres de 27-28 °C. Avui el termòmetre es mantindrà per la banda alta a l'espera que la temperatura toqui sostre entre dijous i divendres.

La jornada ha començat amb molta calma i un estat del cel plenament assolellat. El matí es mantindrà amb domini del sol i una ràpida pujada del termòmetre. A partir de migdia es veuran circular algunes franges de núvols prims que es mouran des de l'interior cap a la costa i que de forma transitòria podran enterbolir lleugerament el sol. Res que hagi d'implicar un canvi de temps. La situació meteorològica està encapçalada per l'estabilitat atmosfèrica.

De matinada els valors de mínima han marcat xifres entre els 21 i 23 °C. Les darreres jornades es van repetint les nits tropical, de moment sense gaire xafogor, el que permet que encara sigui fàcil dormir bé. Ara bé, durant el dia la calor es farà present. A la franja de costa les màximes es mouran al voltant dels 26-27 °C i cap a alguns barris d'interior o muntanya s'arribarà cap als 28-29 °C.

El vent bufarà suau i de component sud, entre migjorn i garbí, amb un estat del mar poc mogut.

Els dies vinents avançaran amb un temps estable i una calor que es reforçarà. Si res no canvia, de cara al cap de setmana la temperatura oscil·laria lleugerament a la baixa.