MÉTEO | La calor intensa permetrà un breu respir

MÉTEO | La calor intensa permetrà un breu respir
Ingrid Vicent
21/07/2023 - 09:26

Badalona - Les nits de forta xafogor no afluixen. El cel ennuvolat durant les hores nocturnes ha retingut la calor afavorint que la temperatura es mantingui alta. Amb una mínima de 25.6 °C, l'observatori Municipal ha tornat a enregistrar la nit més càlida del que portem d'estiu, superant la xifra de 25,4 °C dels darrers dos dies. Amb aquest divendres portem 3 nits tòrrides consecutives.

Aquest divendres afluixarà la forta calor durant les hores diürnes. El termòmetre recularà i avui no s'arribarà a la xifra dels 30 °C amb tanta facilitat com dies anteriors. Només els barris situats més cap a l'interior del municipi es pot arribar a tocar aquesta xifra. La calor i la sensació de xafogor serà més moderada.

Entre aquest divendres i demà dissabte la temperatura quedarà normalitzada. Serà un respir de dos dies amb calor suportable. Diumenge el termòmetre tornarà a enfilar-se amb un nou pic de calor el dilluns vinent. Ara com ara, es preveu que serà una calorada breu i menys intensa que la d'aquest inici de setmana.

Divendres ha començat amb un cel cobert de núvols que evoluciona cap a l'obertura de clarianes. Avui tornarà a imposar-se un ambient principalment assolellat, tot i la presència algun núvol puntual. A la costa la tarda serà de temps tranquil amb presència del sol. Cap a les comarques veïnes del prelitoral es veuran créixer nuvolades que de cara al vespre s'aproparan cap a la franja litoral en forma de núvols residuals.

El cap de setmana començarà amb alguns núvols matinals que donaran pas a un migdia de dissabte amb grans clarianes. Es mantindrà un ambient principalment assolellat amb el pas d'algunes franges de núvols prims al llarg del dia. Diumenge predominarà un cel més assolellat. La radiació solar i l'augment del termòmetre tornarà a fer augmentar la calor.

Durant la recta final de setmana bufarà vent de xaloc. Ho farà fluix, puntualment moderat. Vent marítim que frenarà l'ascens del termòmetre, però que alhora mantindrà la humitat i la sensació de xafogor. L'estat del mar estarà dominat pel marejol.