MÉTEO | La pluja marxa però es manté el vent i el temporal de mar

MÉTEO | La pluja marxa però es manté el vent i el temporal de mar
Ingrid Vicent
20/10/2023 - 09:24

Badalona - Obertura de clarianes de bon matí amb pluges concentrades a dins a mar. El front de núvols i precipitacions que ha creuat durant la nit es retira i aquest divendres s'imposa l'ambient assolellat.

El pas de la pertorbació per Badalona ha deixat registres de pluja entre els 6 i 8 mm i ràfegues de vent entre els 40 i 60 km/h. Destaca l'estació del Port de Badalona amb un cop de vent màxim de 69 km/h. Un vent que ha aixecat temporal marítim amb una mar en estat de maregassa, puntualment amb onades que han superat els 4 metres. Amb el pas del front ha entrat una massa d'aire més freda que facilita el descens de la temperatura amb valors de mínima que han baixat fins als 17-18 graus.

Per tant, comencem divendres amb un ambient més propi de tardor. Avui ja no farà la calor dels darrers dies, però al centre de la jornada el vent aponentat i la presència del sol facilitarà que es mantingui un ambient tèrmic relativament agradable. El descens de la temperatura més marcat es notarà al llarg de la tarda i sobretot al final del dia.

Les primeres hores del matí han evolucionat ràpidament cap a l'obertura de grans clarianes i l'ambient assolellat. Al llarg de la tarda apareixeran alguns intervals de núvols sense cap conseqüència. La pluja marxa, però fins aquest migdia encara es manté actiu l'avís per vent que avui bufarà de ponent i ho farà de forma reforçada, sobretot es notarà a les zones elevades del municipi. També es manté l'alerta per mala mar amb perill alt fins a migdia, temporal marítim amb maregassa i amb una notable mar de fons. A la tarda la força de les onades anirà perdent intensitat.

El cap de setmana es presenta amb temperatures de plena tardor. Demà al matí es notarà un descens més marcat de la temperatura i diumenge al matí caldrà abrigar-se perquè el fred es notarà amb valors de mínima que baixaran dels 15 °C. Dissabte de temps tranquil, lluirà el sol i diumenge el cel quedarà emblanquinat amb l'arribada de núvols des del sud.