MÉTEO | La primavera s'acomiada amb carrers mullats

MÉTEO | La primavera s'acomiada amb carrers mullats
Ingrid Vicent
20/06/2024 - 09:31

Badalona - La primavera s'acomiada fent soroll amb una matinada i matí que ha començat amb pluja. Avui 20 de juny, a les 22.51 h estrenarem l'estiu astronòmic, però abans, un final de primavera de temps inestable.

El pas d'una línia frontal ha deixat forts xàfecs durant la matinada. Fins a les 8:00 h registres de pluja a Badalona entre els 10 i 13 l/m². El paraigua farà ús durant la primera meitat del matí amb traces de pluja entrant de mar cap a terra, afectant comarques de la costa central i de Girona. Al llarg del matí la línia frontal s'anirà desplaçant cap al nord-est alhora que anirà marxant. A mig matí el cel començarà a mostrar variabilitat amb l'aparició d'ullades de sol que aniran guanyant espai. Migdia i tarda lluirà un cel més obert i el sol agafarà presència.

Tot i això, avui el temps ve marcat per la inestabilitat, el pas d'un embossament d'aire fred en altura mantindrà el temps insegur. A la tarda, els ruixats i les tempestes reapareixeran per les comarques de Ponent i Pirineu Oriental, i amb el pas de les hores, aniran avançant cap a la Catalunya Central. De cara a la nit no es descarta algun ruixat puntual cap a punts de la costa central.

Temperatura lleugerament a la baixa. Els valors de mínima han marcat xifres entre els 19-20 °C. Avui el termòmetre quedarà més aturat i al llarg del matí s'anirà enfilant de forma lenta. Les màximes es mouran entorn els 23 °C. Després de la pluja matinal, la humitat serà alta i es farà notar una mica de xafogor amb vent que bufarà entre gregal i llevant.

Divendres, primer dia oficial de l'estiu, es recuperarà l'ambient assolellat. De bon matí amb alguns núvols baixos en trams de costa i a la tarda amb el creixement de nuvolades cap al sector prelitoral. Hi haurà suavitat tèrmica de bon matí i encara amb calor controlada al migdia.

El cap de setmana començarà amb temps tranquil. La situació meteorològica es tornarà a inestabilitzar, de forma transitòria, el pròxim diumenge.