MÉTEO | La calor s'intensifica aquest dimarts

MÉTEO | La calor s'intensifica aquest dimarts
Ingrid Vicent
18/07/2023 - 09:50

Badalona - La calor agafa força amb previsió d'un nou pic de calor aquest dimarts. Estem davant la tercera calorada de l'estiu. Les temperatures més extremes s'enregistraran a l'interior de Catalunya, però a la costa també es notarà la forta calor amb temperatures que arribaran a superar la xifra dels 30 °C.

Tenim a sobre una potent massa d'aire càlid tropical que s'estén per tota la conca del Mediterrani i que aquest dimarts s'intensificarà a la part occidental provocant un ascens del termòmetre. A la franja de costa aquest ascens tèrmic es farà notar més o menys condicionat per la direcció del vent.

Avui caldrà estar pendents de com es mou el vent. Els models de predicció indiquen un gir cap a una component menys humida de cara a la segona meitat del dia. Vent entre migjorn i garbí, que pot facilitar un ambient lleugerament reescalfat que impulsi el termòmetre per sobre dels 30ºC. Per contra, si es manté el xaloc, a la costa l'ascens tèrmic serà més discret.

Aquest dimarts serà un dia d'alta insolació. Dominarà l'ambient assolellat matí i tarda amb un cel calitjós fruit de la presència de pols en suspensió. De cara al vespre arribaran alguns núvols prims que avançaran de sud-oest a nord-est. Els núvols s'allargaran durant la nit deixant el cel enterbolit, fet que farà augmentar la xafogor nocturna.

El Servei Meteorològic de Catalunya té actiu, per aquest dimarts, un avís per calor diürna intensa que afecta tot Catalunya. La comarca del Barcelonès en grau de perill moderat. De cara a la nit vinent, tota la franja litoral i prelitoral, està en avís per calor nocturna. La nit es preveu molt xafogosa amb temperatures nocturnes que no baixaran dels 25 °C.

Davant aquesta situació, Protecció Civil, ha activat l'Alerta del pla Procicat amb previsió de temperatures extremes a gairebé tot el territori.

A partir de dimecres la temperatura recularà, però la calor es mantindrà elevada.