MÉTEO | L'estiu comença amb sol apagat i cel terrós

MÉTEO | L'estiu comença amb sol apagat i cel terrós
Ingrid Vicent
21/06/2023 - 09:06

Badalona - Un dia més de cel enterbolit i de color terrós a causa de la pols sahariana que hi ha en suspensió. A més a més, s'hi suma la circulació de núvols alts i mitgencs amb un cel tapat de bon matí.

Aquest dimecres tornarà a ser una altra jornada de variabilitat amb una primera meitat del dia amb nuvolositat i un sol apagat. Cap al migdia hi haurà més ressol amb clarianes que començaran a guanyar terreny.

L'estiu astronòmic arribarà 2 minuts abans de les 5 de la tarda i ho farà amb un cel més obert. No farà net, s'hi mantindran núvols prims amb un ambient enterbolit, amb calitja per la pols en suspensió.

La temperatura es manté estable. Venim d'una altra nit de calor amb mínimes tropicals. Aquesta matinada la temperatura no ha baixat dels 22 °C. Durant el dia els valors de màxima es preveuen entorn els 27 °C.

Dijous començarà amb alguns intervals de núvols, més abundants de bon matí. Amb el pas de les hores s'anirà imposant l'ambient assolellat. La temperatura es podrà disparar puntualment durant la primera meitat del dia amb un vent de terral que persistirà fins al migdia. Després entrarà el vent marítim i la calor afluixarà.

A partir de divendres s'aniran enllaçant dies d'ambient assolellat. La revetlla de Sant Joan arribarà amb una situació d'estabilitat que s'allargarà al cap de setmana. Divendres la temperatura baixarà lleugerament. Un petit respir abans que la calor torni a intensificar-se de cara a diumenge.