MÉTEO | L'estiu ja té data de caducitat

MÉTEO | L'estiu ja té data de caducitat
Ingrid Vicent
11/10/2023 - 09:24

Badalona - La setmana avança sense novetats però amb senyals de canvis a partir de dissabte amb l'arribada de núvols i possibilitat de pluja. Un canvi de situació meteorològica que posarà el punt final al temps d'estiu i permetrà un ambient més propi de tardor.

Abans no arribi aquest canvi de situació encara hi ha al davant tres dies més de temps estàtic amb sol i calor. De fet, aquest dimecres el temps serà una fotocòpia del d'ahir.

Ja de bon matí absència de nuvolositat. El dia s'ha aixecat amb cel blau i amb un sol que tindrà el protagonisme al llarg de tot el dia. Matí i tarda de temps estable i sense núvols.

Les temperatures que continuen molt per sobre dels valors habituals per l'època. A primera hora del dia es deixa notar una lleugera fresca matinal. En barris propers al riu Besòs i cap a muntanya, avui la mínima ha baixat els 18 °C, és el cas de zones de Llefià, Canyet o Pomar de Dalt. A la resta de barris temperatures entre els 19-20 °C. La més alta cap al Progrés. Al centre de la jornada, les temperatures seran molt similars a la dels darrers dies i avui es tornarà a superar la xifra dels 25 graus amb màximes previstes entre els 24 i els 26 °C.

El temps tranquil es repetirà demà dijous. El pont del Pilar començarà amb una continuïtat de l'estabilitat i el temps estiuenc. Tant dijous com divendres es mantindrà lluint el sol i les temperatures altes.

Ara bé, durant el cap de setmana es trencarà la monotonia meteorològica i marxarà aquest temps tan estàtic. Dissabte, el pas d'un front implicarà un canvi de temps amb un augment de la nuvolositat i l'entrada d'una massa d'aire més freda que facilitarà l'inici d'un descens de la temperatura. A partir de diumenge es notarà un ambient més fresc i un estat del cel canviant i insegur, fins i tot hi haurà alguna possibilitat d'obrir el paraigua. La setmana vinent començarà amb dinamisme atmosfèric i temperatures normalitzades per l'època.