MÉTEO | L'estiu s'estrena amb sol i calor continguda

MÉTEO | L'estiu s'estrena amb sol i calor continguda
Ingrid Vicent
21/06/2024 - 09:33

Badalona - Primer dia d'estiu amb temps tranquil. Les pluges de dijous han marxat deixant a Badalona registres entre els 12 i 14 l/m². Punt final d'una primavera que es va tancar de la mateixa manera que s'ha comportat durant els darrers mesos amb un temps molt canviant i insegur.

Ara encetem l'estiu, aquest primer dia ho fa amb un retorn a la calma amb un divendres assolellat. També dissabte lluirà un bon sol, però en aquest primer i llarg cap de setmana d'estiu hi haurà moment de temps insegur amb l'aparició de nuvolades i algun ruixat.

De moment, aquest divendres ha començat amb sol i amb ambient fresc. La temperatura matinal ha baixat respecte als darrers dies fent notar suavitat tèrmica a primeres hores del matí. Els valors de mínima han marcat xifres entre els 18 i 19 °C. Ara bé, tot i que avui no farà una calor en excés, al centre del dia, es notarà una recuperació de la temperatura amb termòmetres que aniran cap amunt. De moment, aquest inici d'estiu es presenta amb una calor moderada, sense previsió que els pròxims dies hagi d'arribar cap calorada destacable.

El cap de setmana començarà amb un dissabte principalment assolellat. Tot i això, és probable que hi hagi alguns intervals de núvols baixos de bon matí. Al llarg de la tarda començaran a arribar núvols prims que al vespre es faran més compactes. La nit i matinada de dissabte a diumenge, el cel quedarà carregat de núvols i no es descarta la possibilitat d'alguns ruixats irregulars al voltant del litoral i prelitoral central. Una situació de temps inestable que s'allargaria a diumenge. Ara per ara la revetlla de Sant Joan es presenta amb un temps insegur, amb força variabilitat, un pronòstic poc definit on no es descarta la possibilitat que, de forma puntual, pugui escapar-se algun ruixat puntual en trams de la costa central. Caldrà anar seguint l'evolució dels mapes del temps per poder concretar amb més certesa.