MÉTEO | Marxa la bonança meteorològica del cap de setmana

MÉTEO | Marxa la bonança meteorològica del cap de setmana
Ingrid Vicent
12/09/2023 - 09:35

Badalona - Després d'un llarg i tranquil cap de setmana, aquest dimarts serà un dia de canvi de temps. La situació meteorològica afavoreix la inestabilitat que, al voltant de la costa central i concretament entorn de l'àrea metropolitana, es farà notar en forma de variabilitat. Intervals de núvols que taparan el sol intermitent, de forma més abundant a partir de migdia.

El temps més remenat afectarà les Terres de l'Ebre, el prelitoral de Tarragona, el pla de Lleida, la Catalunya Central i Pirineu amb previsió de forts xàfecs a partir de migdia i al llarg de la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís de perill per intensitat de pluja amb previsió que els xàfecs vagin acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent. Entre aquest migdia i fins a mitjanit, la comarca del Barcelonès, està dins aquest avís per intensitat de pluja. En tot cas, pluja més probable cap a l'extrem sud i interior. A la línia de costa, el risc de ruixats augmentarà entre el vespre i la matinada vinent.

Dimecres el dia començarà amb un temps insegur, amb tempestes a dins a mar que puntualment podrien tocar algun punt de la costa central. El matí evolucionarà cap a l'obertura de clarianes. Demà serà un dia on es combinarà el sol amb alguns intervals de núvols.

La temperatura mostrarà una lleugera tendència a la baixa, però sense grans canvis al llarg de la setmana. Aquest dimarts els valors de mínima s'han mantingut estables amb temperatura entre els 21 i 22 °C. Les màximes s'enfilaran cap a xifres entorn els 25-26 °C.