MÉTEO | Dilluns amb paraigua a la bossa i temperatura molt diferent de la de fa un any

MÉTEO | Dilluns amb paraigua a la bossa i temperatura molt diferent de la de fa un any
Ingrid Vicent
22/05/2023 - 09:26

Badalona - Comença la setmana amb una repuntada de la inestabilitat. Un matí de cel cobert a tot Catalunya amb ruixats dispersos que s'estén pel territori de forma irregular.

A Badalona, durant la primera meitat del dia, el cel es mantindrà cobert i amb possibilitat que s'escapi algun plugim. A partir de migdia, i sobretot al llarg de la tarda, s'obriran clarianes.

Durant la segona meitat del dia la nuvolositat més abundant es concentrarà cap a l'interior i també ho faran les precipitacions amb el creixement de ruixats i tempestes que localment podran anar acompanyades de calamarsa o pedra. A la franja litoral, la tarda, serà més tranquil·la.

Menys fresca de bon matí. Els núvols de la nit i matinada han facilitat uns valors de temperatura mínima entorn els 17 °C. Entrat el migdia, l'obertura de clarianes facilitarà que la temperatura màxima retorni cap a xifres per sobre dels 20 °C. Dins uns valors normals per l'època.

Dimarts el temps donarà una treva i al matí el sol s'imposarà de forma bastant general. A la tarda els ruixats i els xàfecs reapareixeran cap als Pirineus, Prepirineus, Catalunya central i prelitoral. A la costa, demà a la tarda, el cel quedarà variable, arribaran intervals de núvols des de l'interior, però no ho faran a la costa.

La setmana avançarà amb variabilitat en l'estat del cel i amb temperatures dins d'uns valors normals per un mes de maig. Unes xifres molt diferents de les d'ara fa just un any.

Entre el 21 i 22 de maig del 2022 la temperatura màxima va assolir el 31.8 °C a l'observatori Municipal, establint el record de temperatura màxima més alta enregistrada en un mes de maig a Badalona.