MÉTEO | Nit de la Castanyada amb màniga llarga

MÉTEO | Nit de la Castanyada amb màniga llarga
Ingrid Vicent
31/10/2023 - 10:02

Badalona - Aquest dimarts toca abrigar-se. El descens de la temperatura ha portat els termòmetres a enregistrar una de les xifres més baixes d'aquest mes d'octubre i del que portem de tardor. De bon matí els valors de temperatura mínima han baixat cap a xifres entre els 13 i 14 °C. Avui es talla la suavitat tèrmica i, a diferència de dies anteriors, aquest migdia es notarà un ambient fresc amb màximes que quedaran aturades al voltant dels 20-21 °C.

El dimarts s'ha aixecat fred i assolellat. Bona part del matí es mantindrà lluint el sol, però a poc a poc s'anirà enteranyinant per l'arribada de núvols prims. Des del sud s'aproxima una massa de núvols alts i mitjans que anirà enterbolint el cel amb el pas de les hores. Al migdia el sol quedarà deslluït i de cara a la tarda arribaran núvols més espessos que mantindran el cel emblanquinat. Sense pluja. L'octubre finalitzarà amb una nit de castanyada tranquil·la i amb ambient de tardor. Finalment, castanyes, moniatos i panellets es menjaran amb màniga llarga.

Demà dimecres, dia de Tots Sants, el temps no portarà gaires complicacions, el matí serà assolellat i la tarda de cel variable, amb intervals de núvols. La temperatura remuntarà una mica i, a diferència d'avui, el migdia serà més temperat. Es reactivarà el vent entre ponent i garbí que bufarà reforçat a partir de migdia.

Dijous arribarà un canvi de temps. El pas de la pertorbació Ciarán portarà fortes ratxes de vent i arrossegarà núvols i algunes precipitacions que puntualment podran descarregar de forma intensa. Darrere el front arribarà un descens acusat de la temperatura que es notarà a partir de divendres.

El novembre portarà un descens de la temperatura que normalitzarà la situació tèrmica de cara a final de setmana i els dies vinents. Cal començar a tenir a prop la roba més gruixuda perquè el fred comença a trucar a la porta. Divendres les màximes quedaran per sota els 20 °C.