MÉTEO | Núvols, boirines i humitat

MÉTEO | Núvols, boirines i humitat
Ingrid Vicent
29/01/2024 - 09:27

Badalona - El temps es manté en calma amb una situació estancada des de fa molts dies que facilita l'aparició de boires i núvols baixos a la costa i el prelitoral.

Aquests dilluns el cel lluirà emblanquinat, més tapat als extrems del dia i amb algunes clarianes o estones de ressol al centre de la jornada. En general, avui els núvols baixos es mantindran enganxat a prop de mar amb humitats altes.

Conseqüència d'aquests núvols les temperatures matinals es presenten molt elevades per l'època. No fa gens de fred. El termòmetre ha marcat valors de mínima entre els 12-13 °C. Ara bé, comparat amb aquestes temperatures matinals, al centre del dia, el termòmetre quedarà més aturat. Les màximes es mouran entorn els 14-15 °C. Les temperatures no s'enfilaran tant com la setmana passada, però s'enregistraran valors per sobre dels habituals per l'època.

Pocs canvis pels propers dies. Demà dimarts es mantindrà l'estabilitat i l'entrada de suau vent de component marítim. Una situació que afavoreix l'ambient humit a la franja de costa amb núvols baixos, boirines i temperatures suaus, sobretot de bon matí.

Fruit d'aquest persistent anticicló que des de fa dies afavoreix una situació d'estabilitat i poc moviment de masses d'aire, s'ha produït una concentració de partícules en suspensió que des de divendres passat manté activat l'avís preventiu de contaminació de l'aire per PM10.