MÉTEO | Octubre amb un mar reescalfat

MÉTEO | Octubre amb un mar reescalfat
Ingrid Vicent
09/10/2023 - 14:49

Badalolna - L'octubre ha començat amb una calor que es resisteix a marxar i les altes temperatures no afecten només la superfície. La pujada del termòmetre també es nota al mar amb una temperatura de l'aigua atípica per aquestes dates de l'any.
La costa mediterrània està reescalfada. Actualment, el triangle format entre les comunitats de Catalunya, València i Balears és l'àrea que presenta una temperatura de l'aigua del mar més alta amb valors que són propis del mes de juliol.

Dins la xarxa costanera de monitoratge que té Puertos del Estado, la boia Barcelona marca, actualment, una temperatura de 25 ºC. Destaca, el mar Balear, on aquest octubre s'ha arribat a registres entre els 26 i 27 °C. En els darrers anys mai s'havia anotat temperatures tan altes de l'aigua del mar en la primera quinzena del mes d'octubre.

Venim d'un estiu on la temperatura de l'aigua de mar ha anat marcant records contínuament. A escala mundial s'ha arribat a la temperatura global més alta amb un record de 21ºC. I a una escala més propera, al Mediterrani, els últims dos estius s'estan assolint temperatures desorbitades. Al voltant de les Balears, a la boia de Dragonera, s'ha arribat els 31,2 graus i la boia de Barcelona ha enregistrat, aquest agost, el seu màxim històric amb 30.5 ºC.

mar octubre

A Badalona actualment, la temperatura de l'aigua del mar està al voltant dels 25 °C. Una xifra que encara s'allargarà uns dies més i que permetrà que, tot i estar entrats a l'octubre, banyar-se al mar sigui una activitat agradable i que es faci sense tremolar.