MÉTEO | Petits canvis en forma de núvols alts i ambient ventós

MÉTEO | Petits canvis en forma de núvols alts i ambient ventós
Ingrid Vicent
24/11/2023 - 10:17

Badalona - Aquest matí de divendres es torna a notar el fred. Curiosament, la temperatura ha pujat un parell de graus respecte ahir, les mínimes han marcat xifres entre els 9 i 10 °C, però avui; es deixa notar el vent. El mestral bufa de forma moderada, amb ràfega màxima entre els 40 i 50 km/h, un ambient ventós que fa augmentar la sensació de fredor i que es mantindrà al llarg del matí.

Cap al migdia es recuperarà una sensació tèrmica més suau amb unes temperatures màximes que repuntaran i s'enfilaran de forma transitòria. Les màximes es mouran a tocar els 20 °C. Alhora, durant el migdia i la tarda, el vent perdrà força, anirà afluixant, això també ajudarà a percebre més confortabilitat tèrmica.

Pel que fa a l'estat del cel s'afegeix una novetat amb la circulació de franges de núvols prims que, de bon matí, han fet començar aquest divendres amb un cel mig emblanquinat. Es tracta de núvols que es formen a sota vent dels Pirineus i que el vent de nord trasllada cap al sud. Aquest matí lluirà un sol enterbolit, a partir de migdia i tarda el sol tindrà més presència.

De cara al cap de setmana arribaran canvis amb un gir de vent a component marítim. Bufarà migjorn i xaloc. Vent que traslladarà la humitat i la frescor del mar cap a terra. Tant dissabte com diumenge apareixeran intervals de núvols baixos amb un cel que es mostrarà mig cobert. De forma anecdòtica es podria escapar alguna gota que faci mullar el terra, poca cosa. La temperatura baixarà, es notarà sobretot al centre del dia amb un ambient de plena tardor.