MÉTEO | Plugims per començar el dia

MÉTEO | Plugims per començar el dia
Ingrid Vicent
29/11/2023 - 09:19

Badalona - Aquest dimecres ha començat amb carrers mullats pels plugims de la matinada. Pluja molt feble que amb prou feina arribarà a sumar algunes dècimes de litre. Pel davant es presenta un matí de temps rúfol, amb un cel bastant ennuvolat i insegur.
A la costa central, aquest matí, hi ha una entrada de vent marítim, un vent humit que afavoreix la formació d'aquests intervals de núvols baixos que deixen un cel insegur on s'escapen algunes febles precipitacions molt puntuals. En tot cas, aquests plugims no s'allargaran gaire. Del cel tapat del matí es passarà a un migdia amb clarianes. Durant la segona meitat de la jornada el vent girarà a sud-oest i l'estat del cel mostrarà més variabilitat.

Ambient poc fred de bon matí comparat amb dies enrere. La temperatura ha pujat i, el fet que el vent no es faci notar, afavoreix una sensació tèrmica més suau. Els valors de mínima han marcat xifres entre els 12 i 13 °C. Ara bé, al centre del dia, la temperatura quedarà més frenada que ahir amb previsió d'una màxima entorn els 16 °C.

Demà dijous s'enregistraran les temperatures més altes de la setmana. La proximitat d'un front farà bufar vent entre ponent i garbí, un vent sec i reescalfat que implicarà un augment de la temperatura. Demà les màximes podrien acostar-se als 20 °C. Serà una pujada transitòria fruit del pas d'un front que, un cop hagi creuat divendres, implicarà un descens marcat del termòmetre. El fred més contundent es notarà durant el cap de setmana.

El pas del front deixarà algunes precipitacions entre dijous a la nit i divendres al matí, en tot cas pluja feble i passatgera.