MÉTEO | Primavera a la meitat de l'hivern

MÉTEO | Primavera a la meitat de l'hivern
Ingrid Vicent
05/02/2024 - 09:05

Badalona - Dilluns de calma i estabilitat, però comencem una setmana que ens portarà canvis. Es trencarà el domini del persistent anticicló que, des de fa dues setmanes, està marcant el temps. Entre divendres i dissabte el pas d'un front afavorirà un canvi de temps que podria portar algunes pluges.

De moment, avui encara tenim per endavant un altra jornada plenament primaveral. Ahir diumenge el termòmetre es va instal·lar en la xifra dels 20 °C i avui es tornaran a repetir valors similars. Serà un altre dia amb temperatures del mes de maig, quan recordem, estem a la meitat de l'hivern.

Demà la temperatura afluixarà i marxarà la calor marcada, però no serà fins a final d'aquesta setmana quan es farà notar l'ambient més fred. Ara per ara, molta suavitat per l'època amb termòmetres que de bon matí han marcat temperatures mínimes entre els 10 ºC i els 12 °C.

Pel que fa a l'estat del cel, es presenta un dilluns molt tranquil amb sol i algunes franges de núvols prims. Al matí els núvols alts seran simplement decoratius i el cel lluirà plenament assolellat. Avançada la tarda, des del sud-oest, arribaran franges de núvols prims que començaran a enterbolir el cel.

Dimarts augmentarà la nuvolositat. Demà el pas de núvols alts i mitjans deixaran el cel emblanquinat amb un sol enterbolit i apagat, sense pluja. Alhora, la temperatura es quedarà més curta.