MÉTEO | Primera nit tropical a tota la ciutat

MÉTEO | Primera nit tropical a tota la ciutat
Ingrid Vicent
09/06/2023 - 10:22

Badalona - L'ambient càlid es va accentuant. Al llarg de la setmana la temperatura ha anat pujant de forma progressiva, tant pel que fa a les temperatures diürnes com nocturnes.

Ahir dijous, de forma puntual, alguns observatoris de la ciutat (Gorg, Progrés i Centre) van enregistrar la primera nit tropical de l'any. Aquest divendres, les temperatures mínimes de 20 °C o superiors s'han estès per tota la ciutat. L'entrada d'una massa d'aire càlid i la presència de núvols durant les hores nocturnes han afavorit l'arribada de la primera nit tropical a tota la ciutat.

Tot i els núvols amb que ha començat aquest divendres, avui serà una jornada d'ambient càlid amb previsió d'uns valors de temperatura màxima entorn els 25 °C. Durant el cap de setmana i fins a inicis de la setmana vinent el termòmetre es mourà amb valors per sobre dels habituals per l'època, especialment les temperatures nocturnes.

Aquest divendres, l'estat del cel mostrarà una dualitat entre el matí i la tarda. Al llarg del matí el pas d'un petit front implica nuvolositat abundant. Núvols poc actius quant a pluja. Fins a migdia, en l'àmbit de Catalunya, podran aparèixer alguns ruixats, molt dispersos i puntuals, avançant de sud-oest a nord-est. A la franja de costa no es descarta que pugui escapar-se alguna gota de pluja, però en tot cas seria un fet anecdòtic.

Núvols Nova Lloreda


Dels núvols del matí es passarà a un migdia d'obertura de clarianes i una tarda d'ambient assolellat. Això serà a la franja litoral perquè del prelitoral cap a l'interior tornaran a reactivar-se els ruixats i les tempestes de tarda.

El vent de sud i sud-oest es reforçarà a partir de migdia i es farà notar al llarg de la tarda bufant de forma moderada a la franja de costa.

Durant el cap de setmana la inestabilitat de tarda tornarà a recuperar extensió amb xàfecs que afectaran el Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central i comarques prelitorals.