MÉTEO | Primera setmana d'octubre amb temps d'estiu

MÉTEO | Primera setmana d'octubre amb temps d'estiu
Ingrid Vicent
02/10/2023 - 09:08

Badalona - Comencem una setmana sense grans novetats meteorològiques. A diferència dels darrers dies, al cel es deixaran veure alguns intervals de núvols i la temperatura baixarà una mica. Tot i això, es mantindran uns valors superiors als que tocaria per l'època i un temps estable.
La influència del vent marítim facilitarà aquests petits canvis, però en conjunt la situació continuarà marcada per l'anticicló i per una gran massa d'aire càlid que, al llarg de la setmana, es mantindrà damunt el Mediterrani i part de centre Europa. Aquest aire càlid que tenim a sobre perdrà intensitat respecte al cap de setmana, però no marxarà i continuarà estabilitzant el temps uns 8-9 dies més.

Tot i el temps en calma, aquest matí s'ha trencat la monotonia d'un cel completament blau i dilluns comença amb la presència de núvols baixos a punts del litoral i prelitoral. Les nuvolades seran presents a primera hora del matí i a mesura que avancin les hores s'aniran desfent. Al centre del dia dominarà l'ambient assolellat i novament de cara al final de la tarda-vespre, els núvols baixos reapareixeran.

Precisament, aquests núvols facilitaran que les temperatures mínimes es mantinguin bastant estables i que aquest inici de setmana encara es continuïn enregistrant nits tropicals. Avui la mínima a Badalona ha marcat xifres entre els 19 i 21 graus. Les màximes, al centre del dia, s'enfilaran cap a xifres entorn els 26 graus. La temperatura recularà lleugerament respecte al cap de setmana, però així i tot, es notarà un ambient càlid.

De cara a demà dimarts, la proximitat d'una línia frontal circulant per l'àrea del Cantàbric introduirà núvols prims cap a Catalunya. El front no arribarà al Mediterrani i l'únic que implicarà serà un cel enterbolit per núvols alts.