MÉTEO | Quin temps farà aquest primer cap de setmana de Festes de Maig?

MÉTEO | Quin temps farà aquest primer cap de setmana de Festes de Maig?
Ingrid Vicent
03/05/2024 - 15:05

Badalona - De moment no s'haurà de patir pel temps en aquest primer cap de setmana de Festes de Maig. El temps serà favorable per sortir al carrer i gaudir de tots els actes que hi ha programats. El paraigua es pot quedar a casa perquè fins a la matinada de dilluns no es preveu la possibilitat de noves precipitacions.

Dissabte lluirà un temps primaveral amb temperatures que pujaran un esgraó més, probablement serà el dia més càlid d'aquesta setmana. De bon matí es notarà menys fresca, les temperatures mínimes pujaran. També les màximes, al centre del dia, faran un pas endavant amb temperatures que es mouran en valors de 20 °C. Una calor controlada, típica d'aquesta època de l'any, sense calor excessiva.

Dissabte serà un dia tranquil., lluirà el sol, però alhora amb la circulació de núvols prims que a estones faran enteranyinar el cel i que hi hagi moment de ressol. Una previsió que es fa extensible a la resta del territori, amb una petita excepció cap a les comarques pirinenques on a la tarda creixeran núvols convectius, núvols més desenvolupats que de forma puntual podrien deixar algun ruixat aïllat. En tot cas res a veure amb els xàfecs i les tempestes dels darrers dies.

Diumenge, s'aproximarà una línia frontal per l'interior de la Península que deixarà un cel més entelat amb núvols alts i mitgencs que aniran augmentant amb el pas de les hores. Per tant, diumenge hi haurà més variabilitat. Al matí, a la costa, encara amb ressol, però cap a ponent i interior el cel s'anirà carregant amb l'arribada de ruixats durant la tarda per l'oest de Catalunya. A la costa central, la pluja no arribarà diumenge, però durant la tarda augmentaran els intervals de núvols baixos.

Diumenge la temperatura baixarà una mica respecte a dissabte. En conjunt serà un cap de setmana de temperatures primaverals, fins i tot una mica per sobre de les habituals per l'època a comarques d'interior, especialment cap a alguns sector de ponent i l'Ebre.

La setmana vinent començarà amb inestabilitat i temps insegur amb ruixats i tempestes que podran afectar moltes comarques catalanes, sobretot cap a l'interior del territori. Però, tot i això, dilluns a la tarda no es descarta que alguns ruixats arribin a la costa.