MÉTEO | Quin temps farà pel pont del Pilar?

MÉTEO | Quin temps farà pel pont del Pilar?
Ingrid Vicent
10/10/2023 - 15:42

Badalona - La monotonia meteorològica de les darreres setmanes comença a tenir els dies comptats. Cap a final de setmana l'anticicló s'anirà afeblint i movent cap al sud. També ho farà la massa d'aire càlid que tenim al damunt, que es veurà empesa per l'arribada, des del Cantàbric, d'aire més fred. Aquest moviment es produirà enmig del pont del Pilar i implicarà l'inici d'un descens de la temperatura i un augment de la nuvolositat, fins i tot pot comportar l'arribada d'alguns ruixats cap a final de setmana.

Fins divendres el temps es mantindrà en calma, amb l'estabilitat que proporciona les altes pressions i la bombolla d'aire càlid que tenim a sobre. Per tant, el temps d'estiu s'allargarà uns dies més.

Dijous continuarà lluint un bon sol i persistirà l'ambient càlid. El dia del Pilar serà de temps radiant i encara es podrà gaudir de la platja com si fos un més d'estiu. Divendres es repetirà la calor i la bonança meteorològica. Així doncs, el pont del Pilar començarà amb una continuïtat del temps estiuenc que acompanya des d'inicis d'octubre, amb temperatures per sobre de les habituals per l'època.

A partir de dissabte, els mapes del temps comencen a dibuixar canvis amb l'arribada d'un front que implicaria un augment general de la nuvolositat. Ara com ara, i a l'espera de noves actualitzacions dels models meteorològics, sembla que els núvols marcarien el temps a l'inici del cap de setmana quan es reactivarien algunes pluges cap al nord i nord-est de Catalunya. Darrere el front quedaria un temps inestable amb l'entrada d'una massa d'aire més fresca que tallaria la calor atípica que s'arrossega des d'inicis d'octubre. Diumenge, el front ja hauria marxat, però quedarien restes de nuvolositat amb un cel variable i insegur. Tot sembla indicar que la temperatura iniciarà un descens cap a una normalització de cara a la setmana vinent.