MÉTEO | Recta final de la primavera amb cel emblanquinat i pols en suspensió

MÉTEO | Recta final de la primavera amb cel emblanquinat i pols en suspensió
Ingrid Vicent
19/06/2023 - 09:25

Badalona - L'últim dilluns de primavera ha començat amb una lleugera baixada de la temperatura respecte al cap de setmana. Un parell de graus pel que fa als valors nocturns. La temperatura mínima s'ha mogut entre els 20-22 °C. La previsió per les hores diürnes mostra pocs canvis. L'ambient tèrmic tornarà a ser xafogós i càlid amb termòmetres que s'enfilaran cap a màximes al voltant dels 27 °C.

L'estat del cel mostrarà un aspecte tèrbol i s'anirà emblanquint amb els pas de les hores. Per l'interior del territori van arribant núvols alts i mitgencs que, a poc a poc, han d'anar tapant les clarianes de primeres hores del matí. Cap al migdia el cel quedarà cobert, i tot que difícilment la pluja ha d'arribar a la costa, no es pot descartar que caiguin 4 gotes anecdòtiques. On sí que plourà de forma feble i dispersa serà cap a les comarques de l'interior i extrem sud de Catalunya. Serà pluja de fang fruit de la presència de pols sahariana en suspensió.

Tan demà dimarts com dimecres, es mantindrà la barreja de núvols alts i mitgencs sumats a la pols en suspensió. Tot plegat donarà continuïtat a un cel tèrbol i amb calitja. La temperatura es mantindrà estable.

L'estiu astronòmic arribarà dimecres a les 16:58 h i ho farà amb temps estiuenc. A partir de dijous es recuperarà un ambient més assolellat. De cara al cap de setmana amb una tendència a l'alça de la temperatura.