MÉTEO | Seguim 'atrapats en el temps' amb sol i calor

MÉTEO | Seguim 'atrapats en el temps' amb sol i calor
Ingrid Vicent
10/10/2023 - 09:19

Badalona - Un dia més, es torna a repetir la previsió del temps com si estiguéssim al dia de la Marmota. Aquest dimarts no hi haurà cap canvi. Tornarà a ser una altra jornada de sol i amb temperatures estables. Es manté l'ambient d'estiu.

A primera hora del matí es fa notar una lleugera fresca. A diferència de l'estiu, ara a l'octubre, les nits són més llargues i el termòmetre té més hores per anar a la baixa. Tot i això, encara en algunes zones de la ciutat es mantenen les nits tropicals amb mínimes que no baixen dels 20 °C, és el cas per exemple, de barris com el Progrés, el Centre o Casagemes. A la resta, avui, mínimes de 19 °C. Al centre del dia tornarà a fer calor amb temperatures màximes que novament s'enfilaran cap als 25- 27 °C.

Es manté la situació d'estabilitat, amb un anticicló a superfície i una gran massa d'aire càlid al damunt que afavoreix la situació d'estancament atmosfèric. De moment, aquest dimarts i fins divendres continuarà lluint el sol. Una situació que manté la pluja allunyada, no només a Badalona sinó també a la resta del territori.

La bona notícia és que es comença a veure llum al final del túnel. Després de vàries setmanes repetint diàriament la mateixa situació meteorològica, els canvis arribaran de cara aquest proper cap de setmana. El més evident i general serà un descens de la temperatura que farà aparèixer l'ambient de tardor amb temperatures normalitzades per l'època de cara a la setmana vinent. Tot i que encara és aviat per confirmar-ho, el canvi de temps de final de setmana inestabilitzarà l'atmosfera i podria afavorir algunes pluges.

Fins que això arribi, per endavant encara queden quatre dies d'estabilitat. Amb sol i calor d'estiu. Continuem atrapats en el temps.