MÉTEO | Setmana dels Barbuts amb poc fred

MÉTEO | Setmana dels Barbuts amb poc fred
Ingrid Vicent
15/01/2024 - 09:56

Badalona - Comencem una setmana que ni de bon tros serà tan freda com l'anterior. La pujada de la temperatura s'ha fet notar des de bon matí. Avui els valors de mínima han marcat 9-10 °C. Fent una comparativa, són els valors que hi havia la setmana passada tocant el migdia. La temperatura ha pujat de forma notable amb xifres uns 3 graus per sobre del que seria l'habitual per aquestes dates.

Curiosament, temperatures altes coincidint amb la setmana dels barbuts que tradicionalment acostuma a ser de les més fredes de l'any. Però aquest any no serà així, els dies vinents dominarà vent de component oest que mantindrà el termòmetre una mica per sobre del que tocaria per aquesta època. Aquest dilluns la temperatura màxima es preveu entorn els 16 °C.

Al davant una setmana de força variabilitat, marcada per la circulació de nuvolades que de forma més o menys abundant aniran tapant i fent lluir el sol de forma intermitent.

De moment, aquest dilluns, ha començat amb clarianes, però la proximitat d'un front que circula per l'interior de la Península farà arribar nuvolositat. El cel quedarà emblanquinat entre mig matí i mitja tarda; i posteriorment, tornaran a deixar-se veure clarianes. Tot i els núvols que circularan al llarg del dia no arribaran precipitacions.

Demà dimarts circularan núvols més trencats. Al matí amb franges de núvols prims que permetran lluir el sol i a la tarda amb un cel més enterbolit. Dimecres el pas d'un front tornarà a fer augmentar la nuvolositat, però ara com ara, no es veu possibilitat de pluges fins divendres quan el pas d'un front, més actiu, podria arrossegar alguna precipitació cap a la costa.