MÉTEO | S'inicia una normalització de la temperatura

MÉTEO | S'inicia una normalització de la temperatura
Ingrid Vicent
21/11/2023 - 09:19

Badalona - Fortes tempestes han afectat de matinada les comarques del litoral i prelitoral, principalment des del Maresme i Vallès Oriental fins al Gironès i el Baix Empordà. Unes precipitacions que han esquitxat molt puntualment la costa del Barcelonès a primera hora del matí, han estat quatre gotes bastant puntuals que han mullat el terra de forma anecdòtica.

Els núvols més compactes i les precipitacions de primera hora s'han traslladat mar endins. Part del matí es mantindrà un cel amb nuvolositat però amb una tendència cap a l'obertura de clarianes. Hi haurà variabilitat fins a mig matí i s'acabarà imposant un cel més obert amb un migdia d'ambient assolellat.

Els núvols de la nit i matinada han frenat el descens de la temperatura mínima que avui queda més alta que ahir, es mou en xifres entorn els 13ºC. Aquest dimarts, al centre del dia, s'esborrarà el llarg estiuet que ha acompanyat la darrera setmana i es notarà un ambient més fresc. A mitja tarda, un cop es pongui el sol, es farà apreciable un descens de la temperatura més marcat.

Els propers dies les temperatures es normalitzaran per l'època. No arribarà un fred exagerat, però el termòmetre baixarà respecte a els valors temperats que hem tingut dies enrere. El descens tèrmic serà més marcat els extrems del dia. La setmana avançarà amb nits de cel seré que facilitaran matinades fredes amb mínimes per sota dels 10 °C. Serà especialment freda la nit de dimecres a dijous. Durant el dia, l'ambient assolellat que lluirà demà i els dies vinents facilitarà una sensació tèrmica confortable, però les temperatures no s'enfilaran més enllà dels 18 °C.