MÉTEO | Sol, alguns núvols prims i temperatures amunt

MÉTEO | Sol, alguns núvols prims i temperatures amunt
Ingrid Vicent
24/01/2024 - 09:17

Badalona - L'anticicló s'ha instal·lat just d'amunt de la Península, també ho fa una massa d'aire càlid, i tot plegat es tradueix en una situació d'estabilitat meteorològica que afavoreix el moviment de la temperatura cap a dalt i fa marxar el fred propi d'aquesta època.

Avui, cap al migdia, notarem un ambient més propi de primavera que no pas d'hivern. Des de principi de setmana el termòmetre ha anat pujant cada dia una mica més i s'ha arribat a dimecres amb una matinada poc freda. Els valors de mínima s'han situat per sobre dels 10 °C, marcant xifres entre els 10 i 11 °C. Al centre del dia, es farà notar suavitat tèrmica amb temperatures que s'enfilaran cap als 17-18 °C.

Aquest dimecres l'estat del cel lluirà assolellat, al matí amb alguns núvols prims que marxaran mar endins i cap a mitja tarda amb possibilitat que apareguin alguns estrats baixos tocant la costa. En conjunt serà un dia principalment assolellat, això afavorirà una sensació de confortabilitat.

Demà dijous i els dies vinents es mantindrà un temps molt tranquil, a priori amb un ambient principalment assolellat i càlid, on les temperatures podran arribar als 20 °C.

Ara bé, el temps estarà molt condicionat per la possibilitat que puguin aparèixer boires costaneres. La mateixa situació de calma i estabilitat, amb una massa d'aire càlid en contacte amb un mar fred, pot facilitar la formació de bancs de boira sobre el mar i punts de costa. Això provocaria un canvi de temps amb cel emblanquinat i temperatura frenada arran de costa.