MÉTEO | Sol, núvols prims i temperatura suau

MÉTEO | Sol, núvols prims i temperatura suau
Ingrid Vicent
14/02/2024 - 09:29

Badalona - Dimecres de Cendra amb temps tranquil. Avui les condicions meteorològiques no seran cap obstacle per sortir d'excursió i seguir la tradició de l'enterrament de la sardina. Després, un bon pícnic a l'aire lliure per recuperar-se de la «tristor» d'acomiadar la disbauxa del Carnestoltes.

El pronòstic per aquest dimecres presenta una jornada amb sol, núvols prims i ambient suau. La temperatura mínima ha marcat xifres entre els 9 i 10 graus. Aquesta setmana els valors matinals estan sent bastant estables, en canvi, les màximes van amunt i avall, molt condicionades per la direcció en què bufa el vent. Avui al centre del dia la temperatura tornarà a remuntar i s'enfilarà cap a valors entorn els 18 °C. Tenim a sobre una massa d'aire càlid que potenciarà l'augment de la temperatura. Ara bé, aquí a la costa el vent marítim frenarà una mica l'ascens tèrmic que no serà tan marcat com a poblacions d'interior.

Al llarg del matí, l'estat del cel lluirà assolellat, acompanyat per la circulació d'algunes bandes de núvols prims. Amb el pas de les hores les teranyines de núvols alts s'aniran fent més presents i a la tarda acabaran deixant el cel enterbolit.

Demà la nuvolositat serà més present amb un cel emblanquinat per núvols alts i mitjans. Entre dijous i divendres se sumarà la proximitat d'un front per l'interior de la Península i la formació d'una petita bossa d'aire fred en altura que avançarà pel Mediterrani direcció a les Balears. Tot plegat afavorirà l'arribada de núvols i un temps insegur de cara a la matinada de divendres. Una situació encara incerta que caldrà acabar de definir.